Javul az Infineon eredménye, növekszik a forgalma

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 19. 08:40

Az előzetes mérlegadatok szerint a vártnál is nagyobb lendülettel kezdte az évet az Infineon. Az év első három hónapjában várakozáson felül értékesítési árbevételt és adózott eredményt ért el a frankfurti DAX tőzsdeindexben is szereplő német félvezető áramkör gyártó vállalat.

A január-márciusi (második üzleti) negyedévben 994 millió euró értékesítési árbevételre számít a vállalat az előzetes adatok szerint az előző (első üzleti) negyedévi 922 millió euró után. Korábbi előrejelzésében a vállalat az előző negyedévivel közel megegyező forgalmat helyezett kilátásba.

 Peter Bauer vezérigazgató februárban kiadott előrejelzése szerint a folyó pénzügyi évben az Infineon 15 százalék körüli értékesítési árbevétel növekedésre számíthat a korábbi előrejelzés 10 százaléka helyett. Az Infineon szóvivője most megerősítette az igazgató februári becslésében foglaltakat.

 Az Infineon elsősorban az ipari alkalmazási területekre készülő félvezető áramkörök keresletében bekövetkezett növekedésnek köszönheti eredménye javulását. Lendületesen emelkedik az energetikai gépipar félvezető áramkör kereslete a megújuló energiaforrások kiaknázására alkalmas berendezések gyártásának köszönhetően, valamint az Infineon legfontosabb ügyfélkörét alkotó autóipar áramkörök iránti kereslete is. Területi bontásban az Infineon termékei iránt Kína kereslete növekszik a legnagyobb mértékben.

 A japán természeti katasztrófa az Infineon üzletét alig érintette, mivel forgalmának alig hat százalékát adja az ország.

 Az évekig tartó nehéz szakaszt követően a tavalyi pénzügyi évben tíz éve a legjobb eredményét érte el az Infineon, és hosszú idő után első alkalommal osztalékot is fizetett. A mobiltelefon alkatrész gyártó üzletág eladását követően az Infineon az autóipari és más ipari megrendelők speciális igényeinek kielégítésére, valamint biztonságtechnikai területeken alkalmazott áramkörök gyártására összpontosítja tevékenységét. A vállalat világszerte 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat.