Fotórealisztikus 3D-s városmodellek az Ovi Térképeken

forrás Prim Online, 2011. április 19. 13:30

A Nokia ma bemutatta a fotórealisztikus 3D-s városmodelleket az Ovi Térképek internetes verziójához. Ez az érzékszervekre ható, ingyenes kiegészítő szó szoros értelemben új dimenziót ad az Ovi Térképekhez, és lehetővé teszi, hogy az emberek egy teljesen új módon fedezhessék fel a helyeket.

A Nokia által, a kaliforniai Santa Clarában megrendezett Where 2.0 konferencián, bemutatott 3D-s fejlesztés a piacon elérhető legvalósághűbb, amely túlmutat a megszokott helyek és épületek bemutatásán azzal, hogy a külvárosaikkal együtt, teljes városokat tesz felfedezhetővé.

A kezdő, madártávlati nézetből a felhasználók oda-vissza zoomolhatnak, megkerülhetik az épületeket, a fákat és más tárgyakat. A látványt az utcák és nevezetességek részletes körpanorámás képei teszik teljessé. Az első béta verzió 20 nagyvárosi területtel indul, de a fotórealisztikus 3D-s városmodellek száma idővel növekedni fog. A kiegészítő utcaszintű fényképes megjelenítés pedig jelenleg hat városhoz érhető el (San Francisco, London, Helsinki, Koppenhága, Oslo és Stockholm).

A Nokia Ovi Térképek – melynek célja, hogy mobilon és az interneten összekösse a valós és a virtuális világot, – 180 országot fed le mobilon, melyek közül majdnem 100 navigálható 53 nyelven. Az internetes verzió pedig 180 országot fed le, melyek közül 93 navigálható, és 29 nyelven érhető el.

www.maps.ovi.com/3D