SUSE Manager: fejlett rendszerfelügyeleti eszköz Linuxra

forrás Prim Online, 2011. április 19. 20:49

A Novell bejelentette, hogy elérhető a vállalati Linux-környezetekre kifejlesztett legkorszerűbb rendszerfelügyeleti megoldása, a SUSE Manager. Ez a SUSE Linux Enterprise Serverhez és más Linux disztribúciókhoz készített felügyeleti eszköz a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben is csökkenti a Linux-rendszerek birtoklási költségeit, még a rendszerek növekedése és összetettebbé válása esetén is. Emellett leegyszerűsíti a Red Hat Enterprise Linux rendszerekről a SUSE Linux Enterprise Server alapú rendszerekre való áttérést, így a szervezetek kihasználhatják az üzletileg kritikus alkalmazások szélesebb körű elérhetőségéből és az ezekhez nyújtott fejlettebb műszaki támogatásból származó előnyt.

A Spacewalk névre hallgató, nyílt forráskódú projektre épülő SUSE Manager automatikus és költséghatékony szoftver-, frissítés- és eszközfelügyeletet, valamint erőforrás-kiosztási és monitorozási lehetőséget kínál felhasználói számára. Használatával a vállalatok csökkenthetik linuxos szervereik működtetési költségeit, miközben növelhetik a megfelelőséget és a szolgáltatások minőségét.

Az informatikai üzemeltetőknek folyamatosan kell végezniük rendszerfelügyeleti tevékenységüket a maximális teljesítmény fenntartása és a nem tervezett állásidő csökkentése érdekében. A különféle alternatív megoldások nem rendelkeznek olyan konzisztenciával és hatékony felügyeleti eszközökkel, mint amit a Novell megoldása tud nyújtani a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux-integrációnak köszönhetően. A SUSE Manager a következő előnyöket biztosítja:

•    A teljes birtoklási költség (TCO) csökkentése – A rendszergazdák a felügyeleti és az erőforrás-kiosztási feladatok automatizálása révén hatékonyabban kezelik a rendszereket, így jobban optimalizálhatják azokat, miközben csökken a felügyeleti tevékenységre fordított munka is. A SUSE Manager tartalmazza többek közt az iparági vezető Zypp csomagkezelési szolgáltatást is, amely a leggyorsabb és leghatékonyabb rendszerfrissítési megoldást kínálja Linuxon.
•    A rendszerfelügyeleti tevékenység egyszerűsítése – Az üzemeltetők a különböző hardverarchitektúrákon, virtuális platformokon és felhőalapú környezetben működő, többek között az IBM System z platformon futó és a SUSE Linux Enterprise Server alapú szoftverkészülékek rendszereit akár egyetlen konzolról is kezelhetik. Ez lehetővé teszi az informatikai szolgáltatások elosztásának optimalizálását a teljesítmény, a rendelkezésre állás és a költségek figyelembe vételével anélkül, hogy elveszítenék az irányítást a rendszer fölött.
•    Az üzleti tevékenység jobb kiszolgálása – Az informatikusok gyorsabban és kevesebb hibával végezhetik felügyeleti és erőforrás-kiosztási feladataikat, ami csökkenti a kiszolgálók állásidejét. A monitorozási funkció lehetővé teszi a teljesítményproblémák korai azonosítását, ami tovább csökkenti a kiszolgálók leállásának esélyét.
•    Egyszerűbb áttérés SUSE Linux Enterprise rendszerre – Miközben a SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux rendszerek felügyelete terén is a ma elérhető legtöbbet nyújtja, a SUSE Manager lehetővé teszi a Red Hat kiszolgálókon futó alkalmazások és szolgáltatások SUSE Linux Enterprise Serverekre való átvitelét is. A Red Hat Network Satellite rendszerfelügyeleti programot használók adataik, beállításaik, saját szkriptjeik, sablonjaik és egyéb eszközeik megtartásával térhetnek át a SUSE Manager használatára.

Elérhetőség
A SUSE Manager már most elérhető. Bővebb információ a termék honlapján, a http://www.novell.com/products/suse-manager/ címen olvasható.