Új számítógépeket kap minden nagykanizsai iskola

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 21. 09:27

Új számítógépeket és más informatikai berendezéseket kap mind a 15 nagykanizsai oktatási intézmény az önkormányzat által elnyert fejlesztési támogatás révén - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) kifejtette: a közoktatás informatikai felszereltségének javítását támogató Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázaton 177 millió forint támogatást nyert a város. A százszázalékos támogatású pályázat eredményének köszönhetően minden oktatási intézmény és így valamennyi diák lehetőségeit javítja a jelentős számítástechnikai beruházás.

A hamarosan kezdődő közbeszerzési eljárás keretében 348 számítógépet, valamint 99 interaktív táblával, projektorral és számítógéppel kiegészített csomagot kapnak az intézmények. A beszerzések között szerepel három olyan berendezés, amely elektronikus alapú mérést és értékelést tesz lehetővé, tudományos munkák elvégzésére is alkalmas csomagban.

A nagykanizsai iskolások tantermi számítógépes munkáját segíti majd 18 wificsomag. A sajátos nevelési igényű diákok számára pedig külön készleteket állítanak össze, amelyekben notebook, speciális billentyűzet és számukra kifejlesztett programok szerepelnek.

A polgármester hozzátette: a pályázati beruházás révén a nagykanizsai közoktatás is "beléphet a 21. századba", s a jövő tanév elején birtokba vehetik a tanulók és tanáraik az új számítástechnikai eszközöket.