E-könyv: az Amazon megnyitotta német nyelvő Kindle-boltját

Vértes János Andor, 2011. április 21. 13:41

 Az Amazon - amely angol nyelven már 2009 vége óta árusítja kindle nevű olvasóját és az erre optimalizált könyveket - most első ízben lépett ki az angol nyelvterületről, és mintegy 25.000 induló-állománnyal megnyitotta az első német nyelvű e-book (pontosabban: e-Buch) üzletét.

 

Természetesen az amazon.de látogatói hozzáférhetnek több százezer angol könyvcímhez is, de az újdonság mégiscsak a német nyelvű irpdalom megjelenésében van. A 25 ezres könyvállomány nem csupán német szerzőktől találunk műveket, akit itt németre fordított mű is jócskán, ráadásul a klasszikusok többsége ingyen is letölthető.

A könyveken kívül a német nyelven beszélők újságokat is olvashatnak a Kindle-n: jelen pillanatban a Fankfurter Allgemeine Zeitung, a Handelsblatt és a Die zeit szerepel a kínálatban.

A német Amazon oldalon a Kindle-olvasót Euróban lehet annyiért megvásárolni, mint az amerikain dollárban, ez - hozzátéve azt is, hogy az Amazon az Európából rendelt Kindle-készülékekre korábban átvállalta az áfát és a vámot - bő harminc százalékos felár... ugyanakkor viszont ha mondjuk valaki vállalja ezt a kis többletet, annak a készülék az úniós határokon belül bizonyosan nem terhelődik még vámmal és áfával, míg az amerikai küldeményt.