Még egy hétig olcsóbb a Sziget, hamisítják a jegyeket

Kiss Ádám Zoltán, 2011. április 22. 07:23

Idén 18 éves és egyben 19. a Sziget, melyen – 1993-as születése óta – láthattunk 17 950 programot, ebből hallhattunk 7 291 koncertet, itt járt 62 ország - különböző műfajt képviselő - előadója és 54 országból érkező, összesen 5 448 372 látogató.

Ejtsünk néhány szót a háttér-információkról, melyek nem is oly lényegtelenek, például idén a tavalyi  jegyárak maradnak érvényben, április 30-ig (jegytípustól függően) 15-18%-kal kevesebbért. Másrészt továbbra is marad az este 23 óra utáni félárú lehetőség és idén is lehet diákkedvezménnyel, akár 50%-os engedménnyel Sziget jegyet venni. És most is lesz Percalapú Szigetjegy, így csak annyit fizet a látogató – ráadásul a mobiljával – amennyit a Szigeten akar tartózkodni, tehát akár csak egy koncertnyi időt. Érdekes elképzelés, hogy a szervezők a tavalyi kísérleti programot kiterjesztik az egész fesztiválra, ami szerint eltűnik a készpénz, és a Szigeten a – Metapay rendszerének teljes körű bevezetésével – csak Sziget kártyával és esetleg okostelefonnal lehet majd fizetni. Ezt technológiát világviszonylatban első alkalommal építik ki ekkora méretű rendezvényen. A Sziget kártya biztonságos fizetési lehetőséget kínál a fesztivál látogatóinak. Az egyenleg könnyedén feltölthető, nyomon követhető, a kártya egyszerűen letiltható. A Vodafone az idei Szigeten a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében először 21 mbit/sec sebességre képes mobilinternetes hozzáférést ad az okostelefonozó fesztivál közönségnek. A tervezett újdonságok közül kiemelkednek az NFC chippel ellátott mobilkészülékek, amelyekkel elsőként Magyarországon a fesztivál ideje alatt már fizetni is lehet.

Az utóbbi időben tucatjával jelentek meg hamis fesztiváljegyek a fesztiválpiacon, melynek sorszámait a szervezők letiltották, így azok érvénytelenek. A szervezők felhívják a vásárlók figyelmét, hogy jegyük, bérletük megvásárlása során - saját érdekükben - figyelmesen járjanak el, és kizárólag a hivatalos jegyértékesítő pontokat vegyék igénybe: http://sziget.hu/fesztival/jegy/jegyarusito_helyek.