Új vezető a Microsoft online hirdető csoportjának élén

Vértes Judit, 2011. április 22. 10:14

A Microsoft új vezetőt nevezett ki az online hirdetésekkel foglalkozó szervezete az Advertising and Online élére. Frank Holland veszi át Darren Hustontól - a korábbi Consumer and Online csoport vezetőjétől - az online hirdetési feldatokat. Darren Huston marketing feladatait Chris Capossela vette át, akit két héttel neveztek ki a Consumer Channels and Central Marketing Group csoport igazgatójának.

Holland 13 éve dolgozik a Microsoft vállalatnál, az utóbbi időkben mint a globális műveletek helyettes elnöke. Korábbi munkájában nem a hirdetések eladásával foglalkozott, hanem vezette a tárgyalásokat és számlázást, az eladási műveleteket, az üzleti tervek készítését, és felelős volt az eladási csoport ösztönzéséért és fejlesztéséért.

Holland előtt nehéz feladatok állnak. A Yahoo termelési igazgatója, Carol Bartz a Microsoft adCenter technológiáját hibáztatja, amiért nem produkálják a várt bevételt az online hirdetésekből. A Microsoft elismerte, hogy valóban nem hozza a várt bevételt az adCenter a Yahoo számára, és ennek oka, hogy a rendszer nem generál elegendő hirdetést bizonyos kereséseknél.