Google Offers: csoportos vásárlás a Google-nél

Vértes Judit, 2011. április 22. 12:44

A Google nem arról híres, hogy mindent maga akar megcsinálni, a Google Earth-től kezdve a Picasaweb-ig egy sor szolgáltatása bizonyítja, hogy ha olcsóbb valamit megvenni, mint felépíteni, akkor inkább az akvizíciót választja. A nagybani kedvezményekre építő csoportos vásárlás témakörében is először inkább vételi ajánlatot tett, de mivel a 6 milliárd dolláros ajánlatot a Groupon visszautasította, az internet óriás kénytelen volt létrehozni saját vásárlási oldalát. A Google először Oregonban vezeti be a Grouponhoz hasonló kupon rendszerű szolgáltatást. A Google Offers béta verzióját Portlandban próbálják ki először.

 

A Google már el is indított egy oldalt, ahol regisztráció után a vásárlók különböző akciós ajánlatokat kapnak e-mailben. A Grouponhoz hasonlóan, a vásárlók akár 50% kedvezményt is kaphatnak, de itt nem kell megvárni azt, hogy a vásárlók száma elérjen egy bizonyos határt, az ajánlat egyből érvényes.

 

A Google hamarosan elindítja a szolgáltatást más városokban is, köztük New Yorkban és San Franciscoban.

 

A hasonló tevékenységgel ezideig a legnagyobb hírnévre szert tett Groupon cég mintegy 2 milliárd dollár éves bevételt termel. A Google Offers szolgáltatásnak nem csak a Groupon az egyetlen vetélytársa, versenyeznie kell olyan jól működő közösségi vásárlási oldalakkal is, mint a LivingSocial vagy az Amazon.com. A Google számára azért fontos ez a piac, mert így több bevételt remél a számára core-businesst jelentő hirdetésekből.

 

(Az idei  SZEK.org elektronikus kereskedelmi  konferencia - amelyet két hét múlva , május 5-6-án tartanak Gárdonyban -  fő témája ugyancsak a közösségi vásárlás. Ha valaki részletesebben érdeklődik a téma iránt, még jelentkezhet a szek.org oldalon keresztül.)