Az IE10-zel akár nosztalgiázni is lehet majd

forrás Prim Online, 2011. április 23. 09:21

A Microsoft műhelyében még javában fejlesztett Internet Explorer 10 egyik különleges tulajdonsága az lesz, hogy ha akarjuk, megnézhetjük vele, hogy miképp nézne (vagy nézett volna) ki az oldal, ha IE5, IE7, IE8 vagy IE9 böngészőt használnánk. Ez nem csak a régi oldalak kompatibilitásának megőrzését szolgálja, hanem a fejlesztőknek is segít abban, hogy a felhasználóknál lévő különféle rendszerek mindegyikére optimalizálni tudják a frissen készített weboldalakat.

Az első előzetes IE10-es verzió  (Platform Preview 1) már tesztelhető, s benne kipróbálható ez a múltba történő átkapcsolási lehetőség is. Ehhez a menüben a "Debug" pontot kell kiválasztani, majd ott a Document Mode egyikét. Gyorsabban az Alt billentyű, és a választott IE verzió számának együttes begépelésével válthatunk át az IE valamelyik korábbi állapotára, míg az Alt és a 0 visszavált az IE10-re.

 
Az IE10 PP1 kiadásával egyidejűleg a Microsoft ugyancsak hozzáférhetővé tette az Internet Explorer Platform Preview Guide útmutatót a fejlesztők számára, így ők már most ismerkedhetnek a következő böngésző új funkcióival, szolgáltatásaival.