Valóságos biciklivel virtuális tájakon

Vértes Judit, 2011. április 24. 08:56

A Cyberbike Magnetic Edition új verziója a Nintendo Wii egy valóságos-virtuális szobabiciklis változata. Végre nem kell döntenünk, hogy az egészséges mozgást vagy a számítógépes játékot választjuk-e, a kettőt egyszerre űzhetjük.

A játék tartalmaz egy szobabiciklit, melyet a képernyőhöz csatlakoztatva választhatunk a különböző játékok közül. Különböző szinteken kell keresztüljutni, vagy vezethetünk tengeralattjárót, helikoptert is a szobabicikli pedálját hajtva, esetleg űrutazáson vehetünk részt, ahol űrlényeket kell kerülgetni. Cyberbike Cycling Sports sportjátékkal virtuálisan bebarangolhatjuk a Földet. A Föld napja alkalmából egy környezetvédelmi játékot is készítettek a szoftver alkotói: a pedál tekerésével megtisztíthatjuk a vizeket vagy a levegőt a szennyeződéstől a virtuális Cyclo bolygón.

A játék fitness programot is tartalmaz, ahol az előre beállított kilométert, időt vagy elégetendő kalóriát kell teljesíteni. A játékok természetesen a Wii kontrolpanellel is működnek, ez esetben a pedál is virtuális, nem csak a környezet. Ilyen szép időben természetesen legjobb, ha tényleg biciklire pattanunk, és kimegyünk a szabadba, amennyiben erre még sincs lehetőségünk, marad a Cyberbike Magnetic Edition, ami hamarosan Európában is kapható lesz.