Hatmillió eurós segítség Japánnak a Siemenstől és dolgozóitól

forrás Prim Online, 2011. április 26. 09:39

A Siemens AG és munkatársai világszerte, így Magyarországon is összefogtak a Japánban történt természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A vállalat nemzetközi adománygyűjtő akciót indított munkatársai körében, aminek eredményeként 45 országban kétmillió eurót adtak össze a dolgozók. Ezt az összeget a vállalat megduplázta, így összesen négymillió euró pénzadomány gyűlt össze a nemes célra. Ezen túlmenően a Siemens kétmillió euró értékben természetbeni adományokat nyújtott azonnali segélyként.

A Siemens 2011. március 16-án hirdette meg dolgozói körében a konszern egészére kiterjedő segélyakcióját. A nemzetközi segélyszervezeteknél külön e célra megnyitott adományszámlákra már az első tíz napban több mint egymillió euró folyt be.

 

A Siemens vállalta, hogy április 15-ig minden beérkező eurót még egy euróval egészít ki. A vállalat ezenkívül természetbeni adományok – például mobil ultrahangkészülékek és laborberendezések – formájában is segítséget nyújtott a helyszíni orvosi ellátáshoz Japánban.