Letölthető a LibreOffice 3.4 Beta 2 verziója

forrás Prim Online, 2011. április 26. 13:42

Már letölthető a LibreOffice 3.4 -es verziójának új béta kiadása, mely fontos hibajavításokkal és néhány új funkcióval bővíti az ingyenes dokumentumkezelő eszköztárát. Az új verzió tovább növeli a távolságot a LibreOffice és - a Sun felvásárlása óta az Oracle-höz került - OpenOffice között: az előbbi fejlesztői (akik többségükben az utóbbitól álltak át, nem bízva abban, hogy az Oracle licence-politikája megőrzi azt a nyíltságot, ami az OpenOffice-t korábban jellemezte) most még gyorsabb, még jobb teljesítménymutatókkal rendelkező irodai programcsomagot készítenek elő, amelynek végleges verzióját május 31-ére ígérik. 

LibreOffice-nak nem csak a 3.4-es verziója gyors, hanem fejlesztési ütemterve is: az OpenOffice soha - még legfényesebb Sun-os korszakában sem - váltott ilyen sűrűn verziószámot, mint teszi azt az újabb ingyenes irodai szoftvercsomag.

 

A korábbi verziókhoz képest a jelen változat újdonságai közé tartozik például az ergonomikusabb mozgatás-másolás (Move-Copy) dialógus, a simább indítás Linuxban, az írás-oldalak opcionálisan beállítható színű árnyékkal történő kiemelése, az adat-varázslónál a mezőszámra vonatkozó korlátok megszüntetése. Visszahozták a régi (2000 előtti) StarOffice jól bevált bináris fájlformátumát a szűrőknél, ami kisebb kódot és nagyobb rendezettséget eredményezett.

 

Az újabb beta-verzió telepítője megtalálható a letoltes.com weboldalon is:  http://letoltes.prim.hu/program/81686/.

 

Mivel a telepítésnél beállíthatjuk, hogy mennyire ivódjon be a szoftver a rendszerünkbe, így a szoftvercsomagot kipróbálhatjuk úgy is, hogy a Microsoft Office programcsalád mellé telepítjük, békésen megférnek egymás mellett.