Elérhető árú gyors objektív: AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Kiss Ádám Zoltán, 2011. április 27. 21:44

Az új 50 mm-es gyújtótávolságú, gyors f/1,8 rekeszes standard NIKKOR objektív új fejlesztésű optikai rendszerével a felhasználók nyomott áron megtapasztalhatják a gyors rekesz nyújtotta különbséget.

Gyors és világos
A gyors, f/1,8 maximális rekeszértékkel a Nikon új 50 mm-es optikája jó választás lehet kevés fény esetén, vagy ha kis mélységélesség a cél. Kiemelhetünk egy-egy témát, és elmosott hátterű (bokeh) portrékat hozhatunk létre, vagy akár gyenge fényviszonyok között is készíthetünk éles képeket. A gyors rekesz világos keresőképet biztosít, így könnyedén komponálhatók a felvételek.

Megújult dizájn

A megújult optikai terv hat csoportban hét lencsetagot tartalmaz, köztük egy aszférikus tagot, a megfelelő képminőség eléréséhez. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes, ám pontos automatikus élességállítást. Kompatibilis a Nikon FX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel és Nikon DX formátumú fényképezőgéppel használva 75 mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kínál.

Csak könnyedén
Tömege csak 185 gramm, zárja pedig időjárásálló fémből készült: az érzékelhetően könnyű és kompakt, remekül hordozható objektív illik portréfényképezéshez vagy általános témákhoz is. A klasszikus gyújtótávolság, a sebesség és a minőségi lencsetagok kombinációjával reális alternatíva lehet.

Az objektívhez HB-47 típusú objektív-fényellenző és CL-1013 típusú puha tok is jár, Európában június másodikától kapható 232 eurós áron.