Chrome 11 beta: a szó se száll el

Vértes Judit, 2011. április 27. 23:12

A Google Chrome 11 tegnap megjelent beta verziója - amellett, hogy a korábbiaknál  biztonságosabb és stabilabb - a kimondott szavakat HTML formátumú szöveggé konvertálja, mely nagy segítség azoknak az embereknek, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudják használni a billentyűzetet.

A beszédfelismerés egyelőre csak angolul működik. A weboldalon megjelenő mikrofon ikonra kattintva a mikrofonba mondott szöveg megjelenik az oldalon lévő szövegmezőben. Az alkalmazás használható a Google fordítóban, vagy a Google böngészőben is, sőt a webprogramozók is használhatják a portáljuk építésénél, ha az HTML5-ben készül, ugyanis a HTML5 hangfelismerő moduljának programozási interfésze beépült az új Chrome-ba.

 

A Chrome 11 ezen kívül tartalmazza a 3D CSS transzformációs modellt, az Adobe Flash beépített verziójának biztonságos frissítését, a Google kijavította a felhő alapú nyomtatás hibáit, valamint 25 olyan problémát oldott meg, amelyek az új verzió biztonságát erősítik. Az összetettebb tartlammal szemben a forma egyszerűsödött: szolid, letisztult designnal hangsúlyozza a Google böngészőja egyszerűségét.

 

A Chrome automatikusan frissül, de aki még nem próbálta, az mától már az új verziót töltheti le.

 

A szoftver letölthető a letoltes.comról.