Novell Identity Manager 4 Standard kiadás

forrás Prim Online, 2011. május 3. 17:36

Az Identity Manager 4 Standard kiadása teljessé teszi a Novell személyazonosság-kezelő termékcsaládját, mellyel egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá válik a felhasználói jogosultságok törvényi és egyéb előírásoknak is megfelelő biztonságos kiosztása és kezelése.

A Novell Identity Manager 4 Standard Edition termékével biztonságosabbá tehető a vállalati személyazonosság-kezelés és könnyebben teljesíthetőek a jogosultságok igénylésére, jóváhagyására és nyilvántartására vonatkozó törvényi, iparági és szervezeti előírások. A Standard kiadás immár a második tagja az Identity Manager 4 termékcsaládnak, a Novell személyazonosság-kezelési problémák megoldására kifejlesztett megoldásának. A Novell Identity Manager egységes keretrendszert biztosít a személyazonossági adatok, jogosultságok és jelszavak fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben történő kezeléséhez.

Az alkalmazások egyszerű integrálhatósága és a jogosultságigénylés hatékony automatizálása ma is fontos kívánalmak az informatikai szervezetek számára. Mindezek kielégítésére az új verzió egyesíti a szabályalapú felhasználói erőforrás-kiosztást az aktuális és a múltbeli állapotokra vonatkozó jelentésekkel, a megnövelt skálázhatósággal, valamint a Microsoft SharePoint és az SAP ERP rendszerekhez írt új csatolókkal. Az integráció a felhőalapú környezetek biztonságossá tételét is elősegíti, hiszen olyan szolgáltatásokhoz is csatlakozhat, mint például a Salesforce.com vagy a GoogleApps.