Nőtt a Telenor világpiaci nyeresége az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 5. 10:08

Az egy évvel korábbi 1,04 milliárd norvég koronáról 2,79 milliárd koronára (358 millió euró) nőtt a norvég telekommunikációs vállalat, a Telenor nettó nyeresége az első negyedévben - közölte a vállalat szerdán.

A társaság árbevétele 24,09 milliárd korona volt az előző év azonos időszaki 22,24 milliárd korona után. Az árbevétel növekedését elsősorban az ázsiai piacok bővülés segítette - tájékoztatott a vállalat.

A vállalat működési eredménye az előző évi 3,11 milliárd euróról 3,7 milliárd euróra nőtt az első negyedévben.

A Telenor szerdán megerősítette korábban közölt, idei évre vonatkozó profitkilátásait.

A társaság papírjaival 0,2 százalékos emelkedéssel 89,48 koronás árfolyamon kereskedtek a szerdai nyitást követő percekben.

Ugyanakkor a Telenor magyarországi leányvállalatának árbevétele és nyeresége is csökkent az előző évihez képest az első negyedévben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A Telenor Magyarország árbevétele az első negyedévben 1,7 milliárd forinttal maradt el az egy évvel korábbitól, kamat-, adófizetés és értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) pedig - az egyszeri tételek levonása előtt - 3,4 milliárd forinttal csökkent, főként a közvetlen költségként elszámolt 2,3 milliárd forintos távközlési különadó miatt - tudatta a cég.