Web, iPhone, iPad, Android és print - egy rendszerben

forrás Prim Online, 2011. május 11. 17:05

A piac igényeire, a média és a technológia fejlődésére reagálva a Netrix Kft. pályázati forrást elnyerve kutatás-fejlesztési projektet indított 2010-ben. A kutatást többek közt a válság okozta következmények, a szerkesztőségekben megfigyelhető költségoptimalizálás, illetve költségcsökkentés is sarkallt.

A Netrix Internet immár 10 éve folyamatosan, vezető médiavállalatoknak szolgáltatja tartalomkezelő szoftverét, a Netrix Portal Engine-t, amely így már több nagy látogatottságú, népszerű portál, illetve online kiadvány alapja.

A kutatás-fejlesztés projekt célja egy olyan szoftver (integrált szerkesztőségi rendszer) létrehozása volt, amely egy munkafolyamaton belül kezeli a nyomtatott és az online kiadványt, valamint a táblagépeken, mobiltelefonokon és új generációs tartalomfogyasztási eszközökön való megjelenést.

Ez a rendszer 2011. márciusában készült el és egyedülálló megoldást nyújthat médiacégek számára a hazai piacon.
A Netrix Integrált Szerkesztőségi Rendszer az online és a nyomtatott kiadványok, valamint a nyomtatott sajtótermék digitális kiadásainak előállításában támogatja a szerkesztőség munkáját úgy, hogy ezen kiadványok egy munkafolyamat  során létrehozhatóak.