Bővíti gyárát Tatabányán az osztrák BECOM GmhH

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 13. 08:29

A Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő BECOM Electronics Hungary Kft. meglévő gyárát 480 millió forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővíti, melyben digitális árammérő órákat gyártanak - közölte az osztrák anyavállalat vezetője a létesítmény csütörtöki alapkőletételén.

A novemberre elkészülő részlegben 20 új munkahelyet hoznak létre, így a cég létszáma a kölcsönzött dolgozókkal együtt eléri a kétszáz főt. Az átadás után mintegy 820 millió forint értékű technológiai korszerűsítést hajtanak végre - tette hozzá Johann Bock.

 Az osztrák székhelyű BECOM Electronics GmbH tulajdonában lévő vállalkozás digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt. A társaság árbevétele az elmúlt három üzleti évben folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

 Johann Bock elmondta: a jövőben az autóipari beszállításhoz szükséges tanúsítványokat is megszerzik és a magyar leányvállalatot önálló cégként vezetik be a piacra.

 A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, az új üzemcsarnok építésére 144 millió forintos uniós támogatást nyert el a vállalat.

 A BECOM GmbH a burgenlandi Lockenhausban működik, elektronikai gyártást és fejlesztést végeznek. A cég a burgenlandi, tartományi tulajdonban lévő BEWAG áramszolgáltató leányvállalata, dolgozóinak száma a tatabányai gyárral együtt 500 fő.