Synergon: növekvő árbevétel és veszteség az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 23. 09:11

Az idei első negyedévet 4,151 milliárd forint konszolidált bevétellel és 346 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta a Synergon Informatika Nyrt., szemben az egy évvel korábbi 3,831 milliárd forint bevétellel és 44 millió forint adózott veszteséggel - a jelentette a társaság a BÉT honlapján.

A nemzetközi pénzügyi standardoknak (IFRS) megfelelően készült gyorsjelentés szerint az első negyedévet nagymértékben befolyásolta az, hogy a Vidékfejlesztési minisztérium felmondta a Microsoft licencek vásárlását, amelyből 226 millió forint értékvesztés keletkezett. A Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság által felmondott projekt miatt pedig 110 millió forintos céltartalékot kellett képeznie a társaságnak.

Jeszenszky Zoltán, a Synergon Informatika Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke elmondta: "a társaság gazdálkodási adataiból jól látszik, hogy csak nagyon nehezen indul el a piaci fellendülés. Az állam- és közigazgatás területét láthatóan még mindig kivárás jellemzi, azonban a többi szegmensben lassan-lassan megkezdődnek a pályázati kiírások és a vállalkozói szféra is ráébredt arra, hogy a fejlesztéseket nem odázhatják el. A társaság igazgatótanácsa javaslatára készült egy átfogó, a Synergon működési és struktúra váltását, valamint a 2011. évi stratégiáját meghatározó terv, amit várhatóan az idei év második negyedévében sikerül elindítani. A változás a Synergon Csoport életét hosszú távon nagyban befolyásolhatja, mivel az új stratégia része, hogy a társaságot a megújuló piaci igényekhez alakítsuk, azaz egy rugalmas, gyorsan reagáló, kereskedelem és nyereség orientált céget építsünk."

A Synergon részvények utolsó ára pénteken a BÉT-en 350 forint volt. Ez 9,79 százalékos esését mutat a csütörtöki záróárhoz képest.

MTI