Notebook egész napos munkavégzéshez

forrás Prim Online, 2011. május 28. 15:31

A Fujitsu elindította az egész napos munkavégzést támogató felső kategóriás Lifebook P771 noteszgépének szállítását.

A Fujitsu Lifebook P771 akár tizennyolc óra maximális akkumulátor-üzemidőt biztosít a legújabb generációs Intel lapkakészlet-technológia, az ultrakisfeszültségű (ULV) processzorok és az energiahatékony noteszgép-kialakítás, azon belül az opcionális SSD meghajtók és a modulhelybe illesztett opcionális második akku kombinációjával.

A Lifebook opcionális 0 wattos AC-adaptere arról is gondoskodik, hogy az egység ne fogyasszon áramot kikapcsolt állapotban. Üzemen kívül megszakítja a noteszgép tápellátását, amivel áramot takarít meg és a túltöltés megelőzésével az akkumulátor élettartamát is meghosszabbítja.

A Lifebook  P771 sokoldalú rendszer. A modulhely kivehető DVD-meghajtót, második akkut vagy súlycsökkentő egységet is be tud fogadni.

Csaknem az összes Lifebook  modell jellemzői között megtalálható az ATP fejlett lopásmegelőző rendszer (Advanced Threat Protection), a gyors és biztonságos bejelentkezést támogató ujjlenyomat-érzékelő és az adatbiztonságot tovább fokozó opcionális Trusted Platform Module (TPM).

Út közben a noteszgépet gyakran érik ütődések, koccanások, amelyek rövid időn belül károsíthatják a komponenseket. A Fujitsu ezért masszív, mégis könnyű magnéziumfedéllel látta el a Lifebook  P771 modellt. A Lifebook gépek ShockSensor megoldása hirtelen ütődés észlelésekor azonnal „parkolóállásba” helyezi a merevlemez-meghajtó olvasó-/írófejét. A Lifebook P771 folyadékálló billentyűzete különösen azoknak praktikus, akik gyakran kávéznak munka közben.

A notebook sokféle csatlakozási lehetőséget kínál: pl. opcionális beágyazott 3G/UMTS-t, WLAN-t és Bluetooth-t.