Készülődnek a hegyaljások

Kiss Ádám Zoltán, 2011. május 28. 16:06

Nem növekedtek a tavalyiakhoz képest a Hegyalja Fesztivál bérlet- és jegyárai. Ráadásul idén már diákjeggyel is látogatható a fesztivál, ennek az érvényes diákigazolvány a feltétele. A szervezők a fellépőkkel fogtak össze, hogy ne kelljen a belépők árát növelni, így a reggae-től a rockig változatos hazai kínálat erősíti az energikus külföldi fellépők sorát. A kedvezményes Hegy’ belépők egészen május 31-ig érhetők el.

RÁDIÓKABARÉ ÉS VERSES AKUSZTIKA A HEGY’EN

A fesztiváltörténelemben először a Hegyalja Fesztiválon: Rádiókabaré élőben. Mogács Dániel, Felméri Péter, Szupkay Viktor, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és a többiek megszállják a Hegyalját júliusban. A stand uposok a fesztiválterületet, Tokajt és a rádióhullámokat is elfoglalják: viccelnek a színházban, a Tisza-parton és a Rádiókabaréban is, amelyet a Magyar Rádió július 15-én Tokajban rögzít. A Hegy’en jubilál a L’art pour l’art társulat, és a humor mellett akusztikus különlegesség is várja a fesztiválozó színházba járókat: a legnagyobb magyar költők, köztük József Attila verseit és a Kalapács legjobb szerzeményeit hallgathatják meg nem mindennapi formában. A hegyaljások idén egészen különleges kulisszatitkokat tudhatnak meg a fesztivál belvárosi helyszínén, a tokaji Paulay Ede Színházban: az ország fesztiválozói közül elsőként válhatnak a Rádiókabaré „szereplőivé”, és élőben nézhetik végig, hogyan készül a stand up nagyágyúkat felvonultató kabaréműsor.

DÉLUTÁNI KULTÚRA ÉS NŐI BORTRENDMUTATÓK

Az esti koncertekre a borászok legfinomabb furmintjaiból kevert, jéghideg fröccsökkel és a szomszédos országok ínycsiklandó specialitásait csipegetve, az árnyékban hűsölve a legjobb készülni. A borválasztásban a Hegy’ fiatal borásznői is segítenek, akik a legfrissebb bordivatokról és a női borpraktikákról beszélgetnek Veiszer Alindával. De az MR2 Furmint Klubban nem csak gyakorlatban lesz gasztronómia: délutánonként gasztobloggerek, séfek és borászok engednek bepillantást színes, ízes világukba.

Az életérzés mellett a bérletet is érdemes már jó előre bebiztosítani, ráadásul ez most pusztán egy nagykoncert árából megvan: május 31-ig diákoknak 13.500, mindenki másnak 15.000 Ft az akciós Hegy’bérlet.