Életmentő tanfolyam Android telefonokra

forrás Prim Online, 2011. május 28. 16:24

Az Androidos telefonokra tegnap óta ingyenesen letölthető a Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Ambulance / Mentő" nevű alkalmazása, amelynek célja, hogy vészhelyzetekben - a mentők megérkezéséig - a laikus szemtanúk mindent el tudjanak követni a baleset vagy rosszullét áldozatainak újraélesztéséért, életben maradásának biztosításáért.

A program készítői arra törekedtek, hogy a készülék útmutatóit a lehető legszélesebb kör használhassa. Meggyőződésük, hogy az itt elérhető tanácsok adott esetben emberéletek megmentéséhez segíthetik hozzá a felhasználót. A leírás hangsúlyozottan laikusoknak, nem egészségügyi szakembereknek készült. A széleskörű terjesztés, a telefonos alkalmazás korlátai, és nem utolsó sorban a laikus segítségnyújtás reális lehetőségei miatt a program készítői több helyen szakmai kompromisszumokra kényszerültek.

Bár a szoftver iPhone-ra még nem készült el, a tudnivalókhoz bárki hozzáférhet (még az okos-telefonnal nem rendelkező érdeklődő is), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat weboldalán