Hackertámadás érte az amerikai kormány hadiipari szállítóit

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 30. 08:45

Ismeretlen hackerek betörtek a Lockheed Martin amerikai repülőgépgyártó cégnek, valamint a washingtoni kormány több más hadiipari szállítójának biztonsági rendszerébe - közölte pénteken egy meg nem nevezett személy, aki közvetlen közelről tájékozódik az ügyben.

A most feltört biztonsági rendszerek úgy próbálják meg távol tartani a betörőket, hogy másolatot készítenek az EMC cég által gyártott biztonsági azonosító kártyákhoz. Egyelőre nem tudni, hogy a hackereknek sikerült-e adatot kimenteni a rendszerekből, és ha igen, akkor milyeneket. Mindazonáltal a Lockheed Martin és a többi hadiipari cég hálózatai kényes adatokat tartalmaznak az újonnan kifejlesztett fegyverrendszerekről, de a jelenleg Afganisztánban és Irakban használt katonai technológiával kapcsolatban is.

A hadiipari cégeket megelőzően olyan nagy társaságokat is hackertámadás ért, mint a Sony, a Google, az EMC. Biztonsági szakértők szerint gyakorlatilag lehetetlen betörésbiztos biztonsági rendszert megalkotni. A Pentagon - amelynek a világon mintegy 85 ezer alkalmazottja foglalkozik dolgozik internetbiztonsági kérdésekkel - közölte, hogy korlátozott számban RSA elektronikus biztonsági kártyákat is használ.

Egy támadás során, amelyet az EMC cég márciusban hozott nyilvánosságra, a hackerek rájöttek, hogy lehet az RSA-ból lopott adatokkal elektronikai kulcsot másolni - mondta a nyilatkozó.

Sem az EMC, sem más érintett cégek nem nyilatkoztak az ügyben.

MTI