Budapesten az EuroNanoForum konferencia, indul a Nanocsodák kiállítás

forrás Prim Online, 2011. május 30. 18:27

Budapest ad otthont a magyar EU-elnökséghez kapcsolódó egyik kiemelt szakmai összejövetelnek, a ma nyílt EuroNanoForum 2011 rendezvénynek, amely idén a legnagyobb európai nanotechnológiai konferencia. Ehhez kapcsolódóan tartották ma a Csodák Palotájában az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézet (MTA MFA) támogatásával készült nanotechnológai kamarakiállítás megnyitóját. Itt mutatkoznak be az ősszel útnak induló „Nanocsodák Mozgásban” interaktív tudományos roadshow ismeretterjesztő játékai.

Ma nyitották meg Európa idei legnagyobb nanotechnológiai konferenciáját, az EuroNanoForum (ENF) 2011 rendezvényt a Budapesti Kongresszusi Központban. A szervezõk több mint 1000 regisztrált résztvevõt várnak a nagyvilágból a háromnapos találkozóra, amelyen a terület elismert tudományos szaktekintélyei adnak elõ és számolnak be kutatási eredményeikrõl.

Az ősszel induló mozgó kiállítás a Csodák Palotájában kipróbált bemutatókat, játékos kísérleteket viszi el az ország számos településére, hogy a hagyományos fizikai-kémiai-biológiai oktatást kiegészíthesse egy-egy nanotechnológiai óra, amelyet a tanárok a speciálisan képzett demonstrátor közreműködésével tarthatnak meg a diákoknak - ezzel is felhívva a fiatal generáció figyelmét a műszaki és természettudományi tanulmányok érdekességére, izgalmasságára.