Vodafone márkájú olcsó okos-telefon a Vodafone-nál

forrás Prim Online, 2011. június 1. 23:50

két héttel a világpremiert követően szerda este Budapesten is bemutatta a Vodafone a rendkívül olcsó, tulajdonságai alapján mégis rendkívül korszerű, Android 2.2 operációs rendszerrel működő okos-telefonját, amelyet így a magyar felhasználók a világ 300 millió Vodafone-felhasználójával gyakorlatilag egyidőben hozzáférhetnek a Vodafone 858 Smart-hoz. Az első száz szerencsés felhasználó már a WestEnd City Centerben rendezett show-t követően átvehette az ajándék-készüléket ingyen, másoknak fizetni kell érte, de ez az összeg Surf- és Smart-csomaggal mindössze 70 Ft. Az új telefont akár feltöltő-kártyával is lehet választani, igaz, úgy húszezer forint a készülék ára.

A Vodafone mindezen paraméterek alapján Magyarország legmegfizethetőbb kapacitív érintőképernyős okostelefonjának nevezi az újdonságot, hisz bár korábban is volt már a piacon olcsó Android-telefon, ezek kezelőfelülete még nehézkesebb volt.

 

A Vodafone 858 Smart-tal a teljes funkcionalitást biztosító Facebook mobil kliens használata az év végéig ingyenes, és a VitaMAX feltöltő-csomaggal vásárolt készülékekhez ingyen jár - az első három hónapban felhasználható - 500 MB adatforgalom is. 

 

Az egyelőre kizárólag fekete színben kapható okostelefon tömege 104 gramm,  felszereléséből pedig semmi lényeges nem maradt ki, így természetesen navigációra alkalmas GPS-szel is fel van szerelve.  A telefon 2,8 hüvelyk képátlójú kapacitív érintőkijelzőjének felbontása 320x240 képpont. A 2 MP-es kamerával és FM-rádióval rendelkező készülék a 3G/HSDPA mellett a WiFi-hálózatokra is rá tud csatlakozni. Az alapból 130 MB belső memóriával rendelkező készülék microSD kártyával 32GB-ig bővíthető. A telefon 528 MHz-es processzort tartalmaz, készenléti ideje maximum 380, míg beszélgetési ideje maximum 4,5 óra.