Öt év alatt megduplázza bevételét a Konica Minolta Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 3. 10:03

A tervek szerint a 2013-as pénzügyi évben 8 milliárd forint lesz az irodatechnikai iparban érdekelt Konica Minolta Magyarország Kft. árbevétele, s ezzel öt év alatt megduplázza 2008-as árbevételét.

Roman Tihelka, a cég távozó ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a március végén zárult 2010-es pénzügyi évben 20 százalékkal nőtt az értékesítés, s a bevétel meghaladta a 4,8 milliárd forintot. Az idén a tervek szerint 6 milliárd forint lesz a bevétel.

 A válság idején a Konica Minolta azért tudta növelni az eladásait, mert a vállatok érdekeltté váltak a költségcsökkentésben, s vállalat tudott olyan eszközöket és megoldásokat szállítani a cégeknek, amelyek egy közepes társaság esetében 20-30 millió forintos megtakarítást hoztak éves szinten a nyomtatásban.

 Václav la Rosé Kovarik, a társaság új ügyvezetője elmondta, ha egy vállalat előtérbe helyezi a hatékonyságot a nyomtatásban, s például minden dolgozó ellenőrizhetően, csak a saját kártyájával készíthet nyomatot, akár 35 százalékos megtakarítást is el lehet érni.