A magyar IAB nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökségi tagját beválasztották az IAB Europe elnökségébe

forrás Prim Online, 2011. június 8. 17:05

Somogyi Endre, az IAB Magyarország elnökségének nemzetközi kapcsolatokért felelős tagja képviseli ezután a tagországokat az IAB Europe elnökségében. Somogyi részt vesz az IAB EU barcelonai esemény-sorozatán, ahol az első nap a különböző nemzeti IAB-k tapasztalatot cseréltek kutatás, szabályozás és nemzetközi együttműködés témában. Ezt követte az európai tagok közgyűlése, ahol elfogadták az IAB Europe elmúlt éves munkáját majd sor került a tisztújításra, amelynek során a magyar képviselőt beválasztották az IAB európai elnökségébe. 

Somogyi Endrét az Adverticum Zrt. delegálta az IAB (Interactive Advertising Bureau) magyarországi szervezetébe, s mivel a hazai tagszervezet megalakításánál már az induló feladatokból is jelentősen kivette a részét, az IAB Magyarország első közgyűlésén elnökségi taggá választották, amit - az első ciklus elteltével - a tisztújításnál is megerősítettek. 

 

Somogyi Endre az Adverticum Zrt. felsővezetésében betöltött munkaköre előtt dolgozott az Argo és a Carnation részvénytársaságoknál valamint a WD Project nevű IT-cégnél. Egyetemi diplomáját a Hertfordshire (B.A.) illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen (M.B.A.) szerezte. 

 

Az online marketing-szakemberek barcelonai találkozója a globális eszmecserék után az Interact konferenciával és a Mixx Awards díjátadóval folytatódik. (http://www.interactcongress.eu/)