Július elsejétől elérhető a Windows Thin PC

forrás Prim Online, 2011. június 11. 16:58

A Microsoft bejelentése szerint a Windows Thin PC elért az RTM (Release To Manufacturing) szakaszba, július elsejétől pedig mindenki számára elérhető lesz.

A Windows 7 platformra épülő Windows Thin PC (WinTPC) segítségével az informatikusok a régi PC-kből vékonyklienseket hozhatnak létre, amelyek nemcsak könnyebben menedzselhetők lesznek, hanem ráadásul a korábbinál kevesebb energiát is fogyasztanak. A WinTPC a Microsoft asztali számítógép virtualizációs stratégiájának fontos része, amely megadja a bárhonnan történő munkavégzés rugalmasságát, javítja a vállalati megfelelőséget és üzleti folytonosságot, valamint leegyszerűsíti a géppark kezelését, ezáltal a rendszergazdák és informatikusok jobb szolgáltatást tudnak nyújtani vállalatuk alkalmazottainak.

A WinTPC-vel újrahasznosíthatók a régi számítógépek, így alacsonyan tartható az asztali PC infrastruktúra virtualizációjának költsége. A hamarosan elérhető verzióban néhány olyan új funkció fog megjelenni, amelyek a felhasználói közösség javaslatára és kérésére kerültek bele:


A WinTPC létjogosultságát a Gartner is alátámasztja. Kutatásuk[1] szerint a vállalatok közel 60%-a érdeklődik jelenlegi PC-inek vékonykliensként való átalakításában, újraélesztésében.

A WinTPC alapú vékonyklienseken számos alkalmazás, köztük biztonsági, menedzsment, terminál, emulációs távfelügyeleti és hasonló jellegű programok, valamint webes böngészők, médialejátszók, dokumentum olvasók  azonnali üzenetküldők, a NET Framework és a Java Virtual Machine lesz elérhető. A WinTPC a RemoteFX segítségével távoli munkaasztalként is kiválóan megállja a helyét.