Már az Android Marketen a Telenor legújabb alkalmazásai

forrás Prim Online, 2011. június 18. 12:17

2011. június 16-tól az online piactérről, az Android Marketről bárki díjmentesen letöltheti a Telenor Androideák ötletpályázatának két dobogós alkalmazását, a magyar nyelvű applikációkat egy helyen összegyűjtő Magyar Alkalmazásokat és a hazai biciklisek életét megkönnyítő Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt.

Az Androideák ötletpályázat első helyezettje, a Magyar Alkalmazások az Android Marketen elérhető magyar nyelvű androidos alkalmazások nevét, ismertetőjét és elérhetőségét felhasználóbarát felületen gyűjti össze. Az Android tulajdonosok és a fejlesztők számára is hasznos alkalmazás listázza a legfrissebb és a legnépszerűbb magyar nyelvű applikációkat, és különböző kategóriákat kínál fel a kényelmes kereséshez. Az egyes alkalmazások mellett többféle információ is megjelenik: az átlagos értékelés, a rövid leírás, a szerző neve, a telepítések száma, az ár, valamint minden vélemény, amelyet hozzájuk fűztek. Az adatbázist a Telenor folyamatosan frissíti, amennyiben valaki szeretné s saját appját ajánlani, akkor küldje el a socialmedia@telenor.hu –ra.

A Magyar Alkalmazásokkal egy időben készült el az ötletpályázaton szintén dobogós, harmadik helyezett Kétkerék kerékpáros útvonaltervező alkalmazás. A nyár beköszöntével egyre többen pattannak nyeregbe, ezzel az intelligens térképpel pedig sok hasznos információhoz juthatnak a biciklisek. Az applikációban megtervezhető és rögzíthető a biciklis útvonal. A közösségi funkcióval lehetőség van a tervezett és rögzített útvonalak megosztására, amelyek mások számára is böngészhetők. A beépített GPS funkció az aktuális pozíció, a sebesség meghatározásában segít. Az alkalmazás több mint 18 ezer érdekes helyet (ún. POI-t) ismer – köztük műemlékeket, múzeumokat, természeti látványosságok, éttermeket és szálláshelyeket –, melyeket a Magyar Turizmus Zrt. bocsátott a Telenor rendelkezésére a Nemzeti Turisztikai Adatbázisból. Az applikáció elkészítéséhez a Magyar Kerékpárosklub szakértő javaslataival járult hozzá.

A 2010 decemberében, a Telenor első Android Workshopján meghirdetett Androideák pályázatra közel 500 alkalmazás ötlet érkezett. A mobilszolgáltató munkatársaiból és külsős szakértőkből álló zsűri által kiválasztott legjobb tíz androideára a felhasználók a Facebookon több mint 4700 szavazatot adtak le. A verseny dobogós elképzelései közül elsőként a második helyezett S.O.S. Help alkalmazás készült el, ami már május eleje óta letölthető az Android Marketről.