Sebészek informatikai konferenciája Budapesten

forrás Prim Online, 2011. június 18. 16:30

A budapesti Műegyetemen nyolc ország kutatói és diákjai vesznek részt a ma kezdődő  Computer-Integrated Surgery workshop elnevezésű ötnapos rendezvényen, amely a sebészrobotikáról, a műtéti technológiákról és az orvosi informatikáról szól. A szakma legnevesebb képviselői adnak elő: professzorok az Egyesült Államokból, Kanadából és Európa több országából.

A 2011. június 18. és 22. közötti időszakban bemutatják a legkorszerűbb robottechnológiákat, az áttörést jelentő műszaki és sebészeti megoldásokat, amelyek egy részét a résztvevők ki is próbálhatják az Evosoft Hungary kórházszimulációs gyakorlatán, valamint a Semmelweis Egyetem Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet tréningjén. A rendezvényt a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete szervezi közösen a Műegyetemmel a Siemens Healthcare Magyarország főtámogatásával.

A rendezvény szakmai vezetője Haidegger Tamás, aki szerint az ilyen multidiszciplináris gyakorlatokon keresztül lehet kialakítani azt a közösséget, amely itthon is ismeri, befogadja, sőt, aktívan műveli ezt a különleges szakterületet. Az orvosok és a mérnökök hatékony párbeszéde kiemelkedő fontosságú a jövő orvosi technikáinak kifejlesztése érdekében.

További információ: www.eestec.hu/cis.