Sean Connery hamis levele Steve Jobsnak

Vértes Judit, 2011. június 21. 22:23
Elég meglepő levél jelent meg a Twitteren és más közösségi oldalakon, melyben Sean Connery durván visszautasítja az Apple hirdetésében való részvételt. A levél természetesen hamisítvány, és egy Scoopertino nevű szatirikus oldalon jelent meg „Valótlan Apple Hírek” címszó alatt.
Már az gyanús lehetett volna, hogy Sean Connery valószínűleg nem 007-es levélpapírt használ, és nem hivatkozik arra, hogy ő egy kib***tt James Bond lenne. Ennek ellenére egy brit marketing szakember, John Willshire, igaznak vélte, és közzétette a Twitteren és a blogjában . A levél hihetetlen gyorsan terjedt az interneten. A bejegyzés a legnépszerűbbek közé került, annak ellenére, hogy Willshire azóta jelezte, hogy a levél hamisítvány, és becsapták őt.
 
Ám ekkora tévedés mindenképp meglepő egy olyan cég marketing szakemberétől, mely cég a közösségi oldalakra specializálódott. Valószínűbb, hogy egy tudatos marketing stratégia részeként jelent meg a levél, kihasználva a közösségi oldalak virál marketing lehetőségét, Willshire cégére irányítva a figyelmet. Ezt a ravaszságot James Bond is megirigyelné!