Szoftvertechnológiai labort adtak át az ELTE informatikai karán

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 23. 17:00

Új szoftvertechnológiai labort adtak át szerdán az ELTE informatikai karán, az Ericsson támogatásával kialakított laborban egyetemi hallgatók, doktoranduszok és a vállalat kutatói dolgoznak majd együtt a legaktuálisabb fejlesztéseken.

A felsőoktatási intézménynek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a cég az egyetemi oktatókkal, doktoranduszokkal és hallgatókkal együttműködve évek óta világszínvonalú szoftvertechnológiai kutatásokat folytat az ELTE Informatikai Karán. E kivételesen szoros kutatás-fejlesztési kooperáció bővül most az újabb közös vállalkozással, s az egyetem ezzel a cég globális tudáshálózatához kapcsolódva, a vállalat nemzetközi kompetenciaközpontjává válik.

A közlés szerint ez lehetővé teszi a diákoknak, hogy valós piaci igényeken alapuló projektekben próbálják ki magukat, és önálló
alkotómunkával járuljanak hozzá világszínvonalú szoftverfejlesztési megoldások sikeréhez.

Az avatáson részt vett Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár, Mezey Barna az ELTE rektora és Kozma László, az ELTE
informatikai karának dékánja, valamint Sinisa Krajnovic, az Ericsson Magyarország kutató-fejlesztő központjának igazgatója.