Konferencia a távközlés szabályozásáról

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 27. 10:15

A távközlési szolgáltatók szerint megérett az idő a 800 és 900 megaherzes sávok használatára, erről egybehangzó volt a véleményük a Budapesten pénteken rendezett távközlési konferencián. A rendezvény része volt a magyar uniós elnökség hivatalos eseményeinek is.

A firenzei Florence School of Regulation által szervezett "A távközlés 2012-es EU-keretszabályozásának jogharmonizációja: irányvonalak, szabályozás, piaci kihívások" című konferencián a magyar és külföldi vendégek megismerhették az Európai Bizottság képviselőjének és az Európai Szabályozók 2012-es elnökének a telekommunikációs keretszabályozás ez év május 25-én lejárt nemzeti implementációjáról szóló szolgáltatói és szabályozói véleményét - ismertette a Prestige Management az MTI-vel.

A közlemény szerint a fő szolgáltatók kritikusan viszonyultak a hatóság erejének jogalkotói szintre emeléséhez, és aláhúzták, hogy a hatóságnak meg kell találnia az egyensúlyt a könnyített szabályozás, a befektetői kockázatok megtérüléséhez tartozó kötelezettségek, valamint a bizonytalan szabályozói környezet fenntartása közöt.

A firenzei szervezők kiemelték, hogy ez a konferencia az első az új uniós tagállamokban, ahol a kutatók, a szolgáltatók és a szabályozást készítő szakemberek egy asztalnál vitatták meg a piacot befolyásoló döntéseket, trendeket.