Megjelent a Microsoft Office 365

forrás Prim Online, 2011. június 29. 08:38

A Microsoft bejelentette a Microsoft Office 365,, a vállalat legújabb számítási felhőn alapuló szolgáltatásának megjelenését. Az Office 365 negyven országban érhető el, segítségével a felhasználók szert tehetnek a Microsoft Office programcsomagra, a Microsoft Exchange Online levelező- és naptár-szolgáltatásra, a Microsoft SharePoint Online csoportmunka megoldásra és a Microsoft Lync Online egységes kommunikációs megoldásra, amelyek a Microsoft üzemeltetésében folyamatosan frissülnek, és előre tervezhető havidíj ellenében vehetők igénybe.

A szolgáltatást, melynek béta változata 2010-ben indult, az eltelt néhány hónap alatt több mint 200 000 szervezet próbálta ki. Az Office 365-öt használó szervezetek már eddig is jelentős eredményeket értek el a csoportmunka terén, ugyanis informatikai költségeik akár 50%-kal is csökkentek.

Hazánkban is elérhetők a szolgáltatások a Central Europe On-Demand Zrt-n keresztül is.

„Az Office 365 megjelenése nagy lehetőség a magyar vállalkozások számára is, mert gyakorlatilag nulla, vagy nagyon alacsony kezdő beruházással, jól tervezhető havidíj mellett ugyanolyan csoportmunka-szolgáltatásokra tehetnek szert, mint a legnagyobb multinacionális vállalatok.” – mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője. „Ez a kis- és közepes vállalkozások számára kiugrási lehetőséget jelent, hiszen világszínvonalú eszközökkel dolgozhatnak – a nagyobbak számára pedig sokféle költség és erőforrásbeli optimalizálást tesz lehetővé.”

Az Office 365 segítségével a munkatársak azonnali üzenetek és virtuális megbeszélések segítségével akkor is kapcsolatot létesíthetnek egymással, ha néhány méterre dolgoznak egymástól, és akkor is, ha a földgolyó két átellenes pontján tevékenykednek. Egy időben dolgozhatnak dokumentumokon vagy más fájlokon, és olyan egyszerűen oszthatják meg egymással ötleteiket, mintha a naptárukat osztanák meg. Az Office 365 új közösségi munkastílust nyújt a felhasználóknak, mivel gyakorlatilag bármilyen eszközről elérhető.

A Microsoft Office alkalmazások az Office 365 középpontjában állnak. A Microsoft Word, a PowerPoint, az Excel, a OneNote, az Outlook és a többi Office alkalmazás segítenek kapcsolódni a Microsoft Exchange, SharePoint és Lync szolgáltatásokhoz, így végeredményben egy egységes csoportmunka és kommunikációs megoldást nyújtanak.

Az Office 365 csomagjai Magyarországon is elérhetők. Az érdeklődők 30 napig ingyenesen kipróbálhatják, ha feliratkoznak a http://www.office365.hu weboldalon, vagy a helyi Office 365 partnereknél.

A hazai piacon a kis- és középvállalatok számára a Microsoft Cloud Partnerek mellett két kiemelt viszonteladó segíti az Office 365 értékesítését. A Central Europe On-Demand Zrt. a vállalkozások méretétől függetlenül kínálja a szolgáltatásokat jelenlegi és új ügyfeleinek, a UPC Magyarország Kft. kínálatában pedig az üzleti szélessávú internet, telefon és tv szolgáltatások mellett még ebben az évben megjelenhetnek az Office 365 csomagok.