A Skype videóhívása már az Android rendszeren is elérhető

OTS - Cégvonal, 2011. július 3. 10:57

A Skype 2011. június 30-án jelentette be a Skype for Android nevű alkalmazásának továbbfejlesztett változatát, a Skype for Android 2.0-t, amivel a Skype videóhívási szolgáltatása a leggyorsabban növekvő mobil operációs rendszeren is elérhető.

Az új verzió segítségével a felhasználók ingyen fogadhatnak és kezdeményezhetnek  Skype-on hívásokat az Android telefonjaik és más, iPhone-on, Mac-en, Windows PC-n vagy akár TV-n kezelt Skype kapcsolataik között. A videóhívásra alkalmas Skype for Android wifi és 3G hálózatokon működik és ingyen letölthető az Android Marketen vagy a Skype.com/m oldalon, bármilyen telefon használatával.

A videóhívások mellett a felhasználók vezetékes és mobilszámokat is tárcsázhatnak, valamint rövid szöveges üzeneteket is küldhetnek a barátaiknak vagy családtagjaiknak a világ bármelyik pontjára a Skype kedvező áraival. És mindezt a Skype for Android teljesen újratervezett felületéről lehet elérni. Az androidos Skype alkalmazásba egy új főmenü került, amiben a felhasználók könnyen eligazodhatnak a kontaktjaik között, hozzáférhetnek a Skype-profiljukhoz hogy megváltoztathassák a személyes adataikat vagy ellenőrizzék a Skype Credit egyenlegüket. Egy új hangulatjelző doboz a Skype app  menüben könnyen lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megosszák, hogyan érzik magukat, mit láttak vagy éppen hogy mire készülnek.

A termék bevezetésének első fázisában a következő telefonok támogatják a videóhívást: HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro és Google Nexus S.