Az idő pénz(tárca) is egyben...

Vértes Ádám, 2011. július 4. 10:55

A Sziget Szervezőiroda fesztiváljain - már tudjuk - száműzték a készpénzt. És azt is tudjuk, hogy Fesztiválkártyával, esetleg mobiltelefonnal is lehet fizetni. A Heineken Balaton Soundon azonban egy világújdonság is társul a kártya és a telefon mellé: itt az új fizetőeszköz, a Fesztiválóra, amit a Szigeten is lehet majd kapni.

A Fesztiválóra érintésmentes (NFC) technológiával készült, több európai ország és az Egyesült Államok fesztiváljai használják a közeljövőben, a premierre azonban Magyarországon kerül sor.

 

A Fesztiválóra egy feltölthető Fesztiválkártya tudása, egy - az adott fesztivál arculatára szabott -  limitált kiadású, trendi órába építve. A tulajdonosa a fesztivál területén mindenhol fizethet vele egyetlen érintéssel ugyanúgy, mint a Fesztiválkártyával – ekkor a hagyományos bankkártyaterminálokhoz hasonló terminálon nemcsak a vásárlás összege, de az órán megmaradó egyenleg is megjelenik. A véletlen fizetések, dupla fizetések kizártak. Az óra ellenáll a “természeti csapásoknak” – az sem baj, ha a gazdáját a Balatonba vagy zuhanyozni is elkíséri és mivel mindig a gazdáján van, nehéz elveszteni és lopásbiztos is.

 

A fesztiválon megtalálható Fesztiválkártya Feltöltő Pontoknál, valamint a VOLT Bolt pontoknál lehet hozzájutni az órához, bruttó 7.990 Ft-os áron. A Fesztiválkártya Feltöltő Pontoknál azonnal pénzt is lehet rá tölteni, készpénzzel vagy a kijelölt pontoknál bankkártyával.

 

Az órára feltöltött és el nem használt pénz a rendezvény nyitvatartási ideje alatt a Feltöltő Pontoknál bármikor visszaváltható, az óra pedig örök emlékként hazakíséri tuljdonosát.

 

Az óra használatára a Fesztiválkártya szabályai vonatkoznak.