Műszaki igazgatót nevezett ki az Enterprise Communications Magyarország

forrás Prim Online, 2011. július 4. 18:35

Vállalati átalakításának előkészítéseként új pozíciót hozott létre az Enterprise Communications Magyarország Kft. Az egységes kommunikációs megoldásairól ismert IT cég vezetése Soóky Balázst nevezte ki a szervezet műszaki igazgatói posztjára. Az új szakmai vezető legfőbb feladata közé tartozik az informatikai rendszerintegrációs tevékenység kibővítése és összehangolása a vállalat eddigi szolgáltatásaival.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. Soóky Balázst nevezte ki az újonnan létrehozott műszaki igazgatói pozíciójára. Korábban a Siemens Enterprise hazai leányvállalataként működő vállalat jelenleg a multinacionális cég elsődleges, globális ügyfelekért kizárólagosan felelő hazai partnere. A cég új stratégiai irányvonalának szakmai megvalósítójaként Soóky Balázs vezeti majd a hagyományosan telekommunikációval foglalkozó vállalat rendszerintegrációs feladatok megvalósításáért felelős műszaki csapatát. A szakember feladata lesz továbbá a szervezeti működés műszaki struktúrájának átalakítása és az
új szolgáltatások integrálása a meglévő portfolióba. Az Enterprise Communications Magyarország Kft. célja, hogy tevékenységeinek kibővítésével és az új pozíció létrehozásával minél hatékonyabban szolgálja ki az ügyfelek komplex kommunikációs és informatikai igényeit.

Soóky Balázs több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a telekommunikáció és az informatikai hálózatépítés területén. A szakember a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és informatikai karán végzett 2000-ben, majd az Ericsson és a Cisco Systems munkatársaként szerzett tapasztalatot hálózati rendszermérnök munkakörben. Az elmúlt két évben a NextiraOne hálózati üzletágának vezetését látta el, ahol részt vett a stratégiai üzleti tervezésben, a munkafolyamatok optimalizálásában és az új IT megoldások integrálásában.