A világ első noteszgép-projektora a Fujitsutól

forrás Prim Online, 2011. július 12. 10:12

Az egyedülálló projektor a LIFEBOOK modulhelyébe illik, és bárhol lehetővé teszi a nagy méretben kivetített prezentációk tartását.

A Fujitsu bemutatta az üzleti felhasználók legújabb nélkülözhetetlen eszközét: a világ első noteszgép-modulhelybe illeszthető projektorát. A kihajtható Fujitsu Bay Projector másodperceken belül készen áll a működésre, és nem igényel külső beamert vagy kábeleket a diák, táblázatok vagy YouTube vírusvideók kollégákkal vagy barátokkal történő megosztásához.

A Fujitsu LIFEBOOK P771 és LIFEBOOK S761 noteszgépek opcionális kiegészítőjeként júliustól kapható szabadalmaztatott modulhely-projektor fokozza a kényelmet és a mobilitást. Beállítása egyszerű: a beépített beamer azonnal üzemkész állapotba kapcsol, amikor a lencsét és az izzót kihajtják a DVD-méretű modulhelyből és helyükre pattintják.

A modulhely-projektor szinte bármilyen felületen működik. Fényereje és trapézkorrekciója közvetlenül a beépített gombokkal szabályozható, lézersugaras technológiája pedig nagy kontrasztot és színmélységet biztosít az éles, tiszta képmegjelenítéshez. A hordozhatóság mellett előnyt jelent, hogy a modulhely-projektor csendesebb és hibatűrőbb is a hagyományos beamernél, amelynek izzói könnyen megsérülnek.

Az utazó üzleti felhasználók egy-egy hosszú munkanap után személyi moziként is használhatják a projektort, amellyel a kényelem érdekében nagyobb felületre vetíthetik ki a filmeket.

A modulhely-beamer fokozza a LIFEBOOK noteszgépek modulhelyének rugalmasságát. Használaton kívül a  projektor könnyen kivehető és kicserélhető moduláris második akkura, DVD Super Multi meghajtóra, vagy súlycsökkentő egységre.

Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős vezetője így nyilatkozott az új termékről: „Minden üzleti noteszgép-felhasználóval megtörténik, hogy a fontos előadás színhelyére érve tudja meg, hogy nincs projektor, vagy ha van is, működésképtelen, esetleg nem kompatibilis a noteszgépével. A Bay Projector megoldja a gondot – és lehetővé teszi, hogy a LIFEBOOK modellek valóban tökéletes mobil irodaként működjenek. Ráadásul a képek modulhelyből történő, közvetlen kivetítése nemcsak egyedülálló, hanem rendkívül kényelmes megoldás is. Ezért arra számítunk, hogy az új projektor hamarosan nélkülözhetetlen kelléke lesz a vezetői eszköztárnak.”

A modulhely-projektor modul 2011. július 1-től rendelhető a CEMEA&I régióban, az Egyesült Királyságban, Írországban és a skandináv térségben – kezdetben a LIFEBOOK P771 és LIFEBOOK S761 modellek kiegészítőjeként. Ára 499 euró körül alakul, de régióként eltérhet.