Az Epson Digigraphie védi a Múmin-hagyatékot

forrás Prim Online, 2011. július 16. 13:32

A finnországi Tampere Művészeti Múzeuma ad otthont Tove Jansson Múmin című, kultuszt teremtő gyermekrajzfilm-sorozathoz készült eredeti műalkotásainak, amelyekről a múzeum most korlátozott számban Epson Digigraphie szépművészeti nyomat címkével ellátott digitális nyomatokat bocsát ki.

Az Epson Digigraphie segítségével tökéletes másolatok készíthetők az eredeti műalkotásokról. A különleges technológia által garantált páratlan nyomatminőséget jelző címke azt jelenti, hogy a tamperei Művészeti Múzeum a minőségben tökéletesen megbízva adhatja kölcsön a reprodukciókat más galériáknak, míg az eredeti példányok ellenőrzött környezetben maradnak. Minderre alapozva, valamint a galériák részéről a Múmin-képek iránt világszerte növekvő keresletnek megfelelve, a Digigraphie olyan megoldást kínál, amellyel az eredeti példányok szállítás közbeni vagy a páratartalom-változás miatti károsodásának veszélye tökéletesen kivédhető. Emellett a korlátozott számú másolatok révén akár több kiállítás is rendezhető a világ több pontján ugyanabban az időben.

A Digigraphie-technológián alapuló Múmin-kiállítás a Yamanashi Prefektúra Művészeti Múzeumában látható Japánban, ahol 2011. július 9. és augusztus 28. között 137 darab Digiraphie-műalkotást tekinthet meg a közönség.

Az Epson Digigraphie-t nemzetközileg a műalkotások minőségi reprodukálásának zálogaként ismerik. Minden reprodukció egy sorszámot és egy címkét kap, valamint a hitelesség bizonyítékaként a művész aláírását is viseli.