Biztonsági energiaellátási rendszerek üzletág a Schneider Electricnél

forrás Prim Online, 2011. július 24. 10:38

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája bejelentette a kifejezetten az ipari és infrastruktúra piacra szánt megoldásokkal foglalkozó Biztonsági energiaellátási rendszerek (Secure Power Systems) üzletág megalapítását. Az új, globális üzletág célja, hogy gyors, megbízható és hatékony szolgáltatást és támogatást nyújtson a vállalat ügyfelei számára.

Továbbá, hogy a kritikus alkalmazási területeken elérhessék az energiamenedzsmenttel és hatékonysággal kapcsolatos céljaikat, és biztosíthassák az energiaellátási rendszereik megfelelő rendelkezésre állását. A Schneider Electric Biztonsági energiaellátási rendszerek üzletága a termékek és szolgáltatások átfogó körét kínálja a legkülönfélébb ipari területekre. Az ügyfelek változó igényeinek kielégítését új technológiák és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésével biztosítja.

Az informatikai szektor biztonsági energiaellátási szolgáltatásainak területén piacvezetőként hosszú múltra visszatekintő Schneider Electric kibővíti az általa kínált termékek és szolgáltatások körét. Az adatközpontok mellett az egészségügy, a félvezető-gyártás, szállítás és közlekedés, az energetikai ipar valamint a közművek is széles körben használnak szünetmentes energiaellátást az olyan üzletileg kritikus folyamatok biztosítására, mint amilyenekkel a biztonsági rendszerekben vagy az automatizált gyártásnál találkozhatunk. Az említett iparágakban a biztonsági energiaellátást szolgáló fejlesztések száma és mértéke folyamatos növekedést mutat, melynek értéke ma már eléri a 2,5 milliárd USD-t.

„Az ipari alkalmazásokban megjelenő energiaigényes, kritikus folyamatok bősége miatt a megbízható biztonsági energiaellátás fontosabb, mint valaha” – mondta Laurent Vernerey, a Schneider Electric IT üzletágának ügyvezető alelnöke. „A létesítmény és üzemeltetési vezetőknek egyre nagyobb számban kell olyan bonyolult alkalmazásokat beindítaniuk, amelyek a közüzemi hálózat vagy más források szünetmentes energiaellátásától függenek. A sajátos végfelhasználói szektorok és alkalmazások számára fejlesztett biztonsági energiaellátási megoldásokban, felhasználva a minőség és innováció terén szerzett tapasztalatokat, az ügyfeleink ki tudják aknázni a nagy teljesítményű és magas hatékonyságú folyamatokban rejlő lehetőségeket” – tette hozzá Laurent Vernerey.

A Schneider Electric Biztonsági energiaellátási rendszerek üzletága az APC by Schneider Electric és GUTOR márkanéven forgalmazott technológiáit fogja alkalmazni, biztonsági energiaellátást kínálva az ipari alkalmazások széles körében. Ilyen alkalmazások között találjuk a folyamatos gyártás folyamatait és vezérlését; az automatizálás felügyeletét és vezérlését; a navigációs rendszereket, mint radarokat, műszereket és méréseket, valamint a biztonsági rendszereket. A vállalat továbbá kibővíti az installált alkalmazások működtetését és karbantartását biztosító szolgáltatások körét is.

Ezt a különálló üzletágat Enric Costa, mint a Secure Power Systems for Industry & Infrastructure alelnöke vezeti, közvetlenül Laurent Vernerey, a Schneider Electric IT Business üzletág ügyvezető alelnökének és egy felügyeleti testületnek az irányítása alatt.