Okostelefonról programozható termosztátok

Vértes Judit, 2011. augusztus 1. 18:52

Az EnergyHub által gyártott okos termosztát okosabb elődeinél. A vállalat egy olyan szoftvert fejlesztett, amelynek segítségével számítógépről, okostelefonról is beprogramozható a termosztát, ezzel optimalizálható a lakás energiafogyasztása.

A programozható termosztát az egyik leghatékonyabb módja az energia megtakarításnak, ám sokan nem veszik a fáradságot ezek beállítására. A Mercury szoftver segítségével egy web oldalon vagy okostelefon alkalmazáson keresztül, egyszerű kezelőfelületen állítható be a termosztát.

A program először kéri a felhasználók adatait a napirendjükkel kapcsolatban, majd elemzi a felhasználási szokásokat, az időjárás adatait, és ezek alapján javasol egy „működési tervet”. A szoftver időszakonként elemzi a lakás energia státuszát, és ez alapján javasol esetleges módosításokat. Az alkalmazás jó példa arra, hogyan segíthet a készülékhez csatlakoztatott felhő alapú program a hatékony energiafelhasználásban. A használói akár 10%-kal is csökkenthetik energiafogyasztásukat. Az eszköz néhány hónapon belül elérhető lesz.