Hasznos mobilalkalmazásokkal segíti Óbuda a külföldieket

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 5. 10:15

Már angol nyelven is elérhető az az okostelefonokra tölthető alkalmazás, amelynek segítségével nemcsak a Sziget fesztivált, hanem a főváros III. kerületét is feltérképezhetik a látogatók - közölte az óbudai önkormányzat.

A kerület tájékoztatása szerint a magyar, illetve angol nyelvű alkalmazás letöltésével nemcsak a Sziget térképét lehet beszerezni, hanem videók, több mint 600 kép és szöveges leírások segítségével meg lehet ismerni a városrész nevezetességeit, épületeit, fontosabb csomópontjait is. Az alkalmazás tartalmazza Óbuda legfontosabb kulturális helyszíneit, szálláshelyeit, éttermeit valamint a legfontosabb közintézmények telefonszámait.
Emellett a látogatók értesülhetnek arról is, hogy "hol, és főleg, hogy mit érdemes vásárolni" Óbudán. A tájékozódásban térkép és útvonaltervező is segíti a látogatókat - olvasható a közleményben.
Óbuda június elején készítette el a magyar nyelvű alkalmazást iPhone-ra, ez a kerület tájékoztatása szerint az önkormányzati oldalak között a legnépszerűbb lett. A fesztivál indulása előtt a fejlesztők bővítették az elérhető tartalmakat, amelyek már androidos telefonokról is elérhetőek.