Motorola FIRE XT – Stílusos és megfizethető

Kütyü magazin, 2011. augusztus 6. 08:36

A Motorola alacsonyabb árkategóriát megcélzó modellje augusztus folyamán XT531 típusszámmal debütál Kínában, majd ősszel Európa egyes országaiban is forgalomba kerül FIRE XT néven.

Az amerikai gyártó sajtóközleménye szerint már nem sokat várat magára a jövevény, mely Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerrel landol majd a piacon. Tudását tekintve elmarad a csúcskategóriás készülékektől, de pénztárcakímélő ára ellenére nem követel majd különösebb kompromisszumokat a FIRE XT.
A két kamerával (hátul: 5MP, elől: VGA) ellátott telefon támogatja a HSPA adatátvitelt, a Wi-Fi és Bluetooth technológiákat, rendelkezik GPS modullal és RDS FM rádiót is tartalmaz. A 112 grammos eszközben egy 800MHz órajelű processzor, valamint 512MB RAM és ugyanennyi ROM kapott helyet az akadásmentes felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az energiaellátást egy 1540 mAh teljesítményű akkumulátortól kapja az XT531, mellyel akár 8 óra beszélgetést is kibír egy töltéssel.
Jó választás lehet ez a mobil azoknak, akik nem HD videók készítésére szeretnék használni készüléküket, de egy viszonylag olcsó és jó megjelenésű okostelefonra vágynak.