A 10 éves hacker csak azt szerette volna, hogy gyorsabban nőjön a búza

Vértes Judit, 2011. augusztus 7. 22:54

A Las Vegas-i DefCon 19 konferencián egy 10 éves - CyFi felhasználónéven szereplő - hacker beszélt arról a biztonsági résről, amit az iOS és Android eszközökön futó játékoknál fedezett fel. A kaliforniai kislány először 2011 januárjában hackelt, amikor unta, hogy a farm típusú játékoknál annyit kell várni bizonyos események bekövetkezéséig.

CyFi a CNET riporterének elmondta: „Nagyon nehéz volt haladni a játékban, mert bizonyos dolgoknak sok időre volt szüksége a növekedéshez. Ezért azt gondoltam, miért ne változtathatnám meg az időt? A telefon vagy tablet óráját átállítva hamarabb érhető el fejlődés az időfaktort tartalmazó játékoknál."

Sok játék érzékeli és blokkolja az ilyen típusú manipulációt, azonban a 10 éves kislány épp ezt az észlelést iktatta ki úgy, hogy telefonját lekapcsolta a Wifi-ről arra az időre, amíg végrehajtotta az óranövelő beállításokat.

CyFi édesanyja elmondta, hogy a bemutató után fel fognak ajánlani 100$ nyereményt annak a fiatal hackernek, aki 24 órán belül a legtöbb olyan játékot találja, ahol alkalmazható a manipuláció.