Új, formatervezett ASUS N noteszgépek

forrás Prim Online, 2011. augusztus 8. 14:04

A David Lewis által tervezett, a Bang & Olufsen ICEpowerrel közösen fejlesztett SonicMaster technológia javított változatát kínáló N sorozatú noteszgépekhez a gyártó egy mélysugárzót is mellékel. Az „Instant On” funkcióval a noteszgép két másodperc alatt munkakész, de készenléti állapotban akár 15 napot is kibír. Az USB Charger+ a csatlakoztatott eszközöket a noteszgép kikapcsolt állapotában is képes tölteni.

Formaterv David Lewis-szal; néhány a fontosabb jellemzők közül: polírozott fémkeret a sarkoknál, zongoralakkfekete felületek, hanghullámok ihlette hangszórórács. A billentyűzet harmonikusan illeszkedik a noteszgép többi részéhez; megerősített, gyorsan reagáló billentyűk segítik a könnyebb gépelést, a csuklótámasz pedig kényelmes, puha tapintású.

A SonicMaster kibővített hangtartományt, pontosabb hangvisszaadást, mélyebb basszusokat és még tisztábban kivehető énekhangokat kínál. A Bang & Olufsen ICEpower audiotechnológiájának köszönhetően teljesítménye vetekszik a dedikált surround-rendszerekével. A jobb basszusok és a hatásosabb megszólalás érdekében az ASUS egy külső mélysugárzót is mellékel az új N sorozat gépeihez. Fontos megemlíteni, hogy a SonicMaster technológia továbbfejlesztett, az új N sorozatú noteszgépekben megtalálható verziója a korábbi NX90 modellekénél is jobb teljesítményt kínál, még hordozhatóbb kivitelben.

Az N család új tagjainak tartozéka a Music Now nevű szoftvercsomag, amely másodpercek alatt képes betölteni a zenei fájlokat.
Az Instant On funkcióval mindössze két másodperc alatt folytatható a félbehagyott munka, ráadásul az akkumulátort is jobban kíméli, olyannyira, hogy a készenléti mód akár 15 napig is fenntartható. Az USB-s eszközök is hatékonyabban tölthetők az USB Charger+ funkcióval: a saját tápellátással rendelkező USB-csatlakozó a gép kikapcsolt állapotában is működik és gondoskodik a készülékek akkumulátorának töltését. Most, hogy egyre több hordozható készülék tölthető USB-n keresztül, ez a funkció kifejezetten hasznos és időtakarékos.
A még vonzóbb multimédia és a zökkenőmentes teljesítmény érdekében az új N sorozatú noteszgépekben a második generációs Intel Core processzorok, valamint a felsőkategóriás játékok futtatását is lehetővé tevő, nagy teljesítményű, DirectX11-kompatibilis NVIDIA GeForce GT 555M grafika található. Az NVIDIA Optimus technológia átkapcsol az integrált és a külön grafikus vezérlő között az optimális teljesítmény és hosszabb akkumulátoros használat érdekében, az USB 3.0-val pedig az USB 2.0 sebességének akár tízszerese is elérhető.