Szélessávon pörög az élet a Sziget Fesztiválon

forrás Prim Online, 2011. augusztus 9. 16:58

Gigabit sávszélességű Internet kapcsolattal hálózta be az ACE Telecom a Sziget Fesztivál teljes területét. A nagy hazai fesztiválok internet szolgáltatója, nem csak a látogatók, hanem a vendéglátó ipari egységek és a programhelyszínek szélessávú kapcsolatáról is gondoskodott, és az ACE Telecom hálózata támogatja emellett a jegyeladást, a koncertek hangerő-szabályozását valamint a szervezők VoIP telefonos elérhetőségét is a rendezvény teljes időtartama alatt.

Az ACE Telecom, a nagy hazai fesztiválok internetszolgáltatója behálózta a Sziget Fesztiválnak 19. alkalommal is otthont adó Hajógyári-sziget területét. Mindössze két hét leforgása alatt építették ki Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényének az Internet- és adathálózatát több mint 110 végponttal, a Sziget 76 hektárnyi területén, valamint a belvárosban működő értékesítési pontokon.

Közel két évtized alatt, az eleinte csupán két színpados fesztivál egy dübörgő kisvárossá nőtte ki magát, amelynek zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő IT infrastruktúra. Az Internet kapcsolat ma már szinte a közmű szerepét tölti be, ezért alapkövetelmény annak megbízható működése. A Sziget területén egy 6 km hosszúságú optikai és 12 kilométernyi UTP kábelen gigabit sávszélességű hálózat került kialakításra, amelyet egy saját biztonsági mikrohullámú összeköttetés támogat a még magasabb üzembiztonság érdekében. Ez a hálózat biztosítja az Internet sátorban működő 100 PC, valamint a több mint 100 program- és vendéglátó helyszín internet kapcsolatát, a fesztiválozók ingyenes világhálós elérését, a szervezők VoIP telefonos elérhetőségét, a jegyértékesítést, a biztonsági kamerák képeinek továbbítását a felügyeleti központba, valamint a hangnyomás szabályozók felügyeletét.

A Sziget teljes hálózata 8 alhálózatból tevődik össze: