Linux alkalmazások kezelése A-tól Z-ig: SUSE Studio 1.2

forrás Prim Online, 2011. augusztus 11. 13:33

Világszerte elérhetővé vált a SUSE Studio 1.2 verziója. A díjnyertes fejlesztőplatform legújabb
frissítésének segítségével könnyebbé válik az ügyfelek és a fejlesztőcégek számára a Linux alapú alkalmazások és szolgáltatások készítése, frissítése és kezelése az x86, nyilvános felhő és IBM System z* alapú telepítéseken. A SUSE Studio segítségével minden korábbinál egyszerűbb a hordozható alkalmazás-csomagok, a szoftverkészülékek és a virtuális gép konfigurációk létrehozása és felügyelete.

A SUSE Studio hidat képez az x86 mikroprocesszoros architektúrák és a nagyszámítógépes rendszerek között azáltal, hogy leegyszerűsíti a nagyszámítógépen található szoftveralkalmazások létrehozását, tesztelését, karbantartását és telepítését. A kulcsfontosságú Linux alapú szolgáltatások százait futtató ügyfelek mostantól időt és költséget takaríthatnak meg az x86-os és nagyszámítógépes informatikai szolgáltatások hatékonyabb valamint gyorsabb
összeállításával, amelyet a SUSE Studio könnyen használható felülete biztosít.

Termékverziók


A SUSE Studio két kiadásban kapható: a SUSE Appliance Program partnerei számára készült a SUSE Studio Standard Edition, a nagyvállalati ügyfelek részére pedig a SUSE Studio Advanced Edition ajánlott. A SUSE Studio Standard Edition lehetővé teszi a független szoftverszállítók számára, hogy alkalmazásaikat gyorsan és az igények szerint testre szabva „szolgáltatássá” alakítsák át, versenyre kelve az egyéb szolgáltatásként kínált ajánlatokkal. A SUSE Studio Standard Edition a leggyorsabb és legkönnyebb módja annak, hogy a független szoftverszállítók csökkentsék a telepítési költségeket, és kiterjesszék alkalmazásaikat a felhőre.

A SUSE Studio Advanced Edition célja, hogy segítse a nagyvállalatokat a Linux alapú alkalmazás-képfájlok létrehozásában, konfigurálásában és karbantartásában, csökkentve a szoftvertelepítések bonyolultságát, valamint karbantartási és támogatási költségeit. A munkaigényes rutinfeladatok automatizálásával új és egyszerű módját nyújtja az
informatikai szolgáltatások létrehozásának, karbantartásának és telepítésének, így a hatékonyság növelhető, a bonyolultság és a költségek pedig tovább csökkenthetők.

Mindkét kiadás tartalmazza a SUSE Studio Onsite, a SUSE Lifecycle Management Server, a WebYaST és a KIWI Support termékeket. A SUSE Studio Advanced Edition emellett a System z-t is támogatja.

A SUSE Studio Onsite a SUSE Studio Online helyi, tűzfal mögötti változata, amellyel fizikai, virtuális és felhőalapú rendszerekre is készíthetők alkalmazásképek és eszközök. A SUSE Studio Onsite konfigurációja, egyszerűen használható kezelőfelülete és beépített tesztelési szolgáltatásai megegyeznek azokkal, amelyeknek a SUSE Studio Online a népszerűségét köszönheti, azonban a SUSE Studio Onsite az adatközpontba telepített kiszolgálón fut.

A SUSE Lifecycle Management Server olyan innovatív termék, amely az ügyfelek részére szánt frissítések terjesztéséhez szükséges hitelesítés-, jogosultság- és hozzáférés-felügyeletet végzi az
eszközök szállítói számára. A SUSE Lifecycle Management Server elsősorban az eszközök frissítési tárhozzáféréseinek létrehozásáért és kezeléséért felelős.

A WebYaST eszköz a SUSE Linux Enterprise Server rendszer távoli, webes alapú konfigurációját teszi lehetővé. A felhasználók egyéni konfigurációs modulokat hozhatnak létre, majd beágyazhatják ezeket az eszközökbe, hogy megfeleljenek az egyedi távoli eszközkezelési
igényeknek.

A KIWI Support a SUSE díjnyertes támogatási terméke, amely a KIWI nyílt forráskódú projekthez biztosít támogatást. A KIWI, a SUSE Studio és a SUSE Linux Enterprise kiváló parancssori eszközökkel rendelkező lemezkép-készítő eszköze.

A SUSE Studioról


Az alatt a két év alatt, amióta a SUSE Studio nyilvánosan elérhető, a vezető független szoftverszállítók, technológiai szolgáltatók és vállalatok széleskörű támogatásukról tettek tanúbizonyságot. A mai napig több mint 150 000 regisztrált felhasználó több mint 800 000
eszközt hozott létre. Mi több, a 2010-ben útjára indított SUSE Gallery körülbelül 7000 eszközt tárol, és körülbelül 52 500 letöltést regisztrált.

A SUSE Studio Standard Edition és a SUSE Studio Advanced Edition már most is elérhető. A további termékfrissítésekről bővebb információt talál a http://www.suse.com/products/susestudio/ webhelyen.