Újdonság a Dell honlapján – Latitude XT3

Kütyü magazin, 2011. augusztus 12. 09:42

A rendkívül izgalmas átalakítható táblagépet már korábban bemutatta a Dell ebben az évben, most pedig szép csendben feltette a weboldalára is a kütyüt.

Az XT3 sarkait kemény magnézium ötvözet erősíti, emellett cseppálló billentyűzettel is rendelkezik. De ez csak a hab a tortán, ugyanis a gép specifikációját elnézve kellemes felhasználó élményben lesz részünk a használata során.

1366 x 768 pixel felbontású, 13,3 hüvelykes multitouch-ot támogató érintőképernyővel érkezik a 2,02 kg súlyú táblagép, melynek méretei (323x221x30,9) igencsak jó benyomást keltenek. Akik a sebességre gerjednek, azoknak elárulom, a gép lelke – választástól függően – egy második generációs Intel Core i3, i5, illetve i7 processzor lehet, videokártyája pedig egy Intel HD 3000. A memória 8GB DDR3-ig, a merevlemez kapacitása 320GB-ig kiterjesztett (szintén változattól függően). A Latitude XT3 a WiFi 802.11 b/g/n, a Bluetooth, valamint az opcionális GPS és mobil szélessáv támogatás mellett Ethernet általi kapcsolódási lehetőséget is kínál.

A gépből nem maradt ki a HD felbontású webkamera, az ExpressCard foglalat és a multi-kártyaolvasó, de a VGA és HDMI csatlakozókról, a DVD meghajtóról és dokkoló-csatlakozóról sem kell lemondanunk. Kérhetünk ujjlenyomat-olvasóval ellátott változatot is, továbbá jócskán kiterjeszthetjük a 3, vagy 6 cellás akkumulátor üzemidejét egy külső, 9 cellás akku segítségével.

Sajnos az XT3 áráról és megjelenésének pontos dátumáról egyelőre nincs információ.