Új ultrahordozható Samsung noteszgép

Széll Zoltán, 2011. augusztus 14. 10:48

A Samsung bemutatta az új, letisztult és formatervezett  Series 3 350UU2B noteszgépét. A hordozható számítógép nagyon vékony és könnyű, 1,4 kg-os tömege mellett magassága sem haladja meg egy 100 forintos érme átnérójét. Az ezüstszínben kapható gép képernyőjének kerete elegánsan vékony azaz a nagyobb kijelzó oltárárán nem kell feláldozni a mobilitás előnyét sem.

A matt kijelző kiváló képminőséget és olvashatóságot eredményez még szabadtéren is, a 350U2B hosszú üzemidejű akkumulátora akár 6 órán keresztül is működésben tartja a készüléket. Az Intel Core i3 processzorral, Windows 7 operációs rendszerrel  és a Samsung Fast Start nevű gyorsindító technológiájával felszerelt masina optimális teljesítmémyt nyújt.

A Series 3 350U2B ultrahordozhatóságának egyik kulcsa a képernyő különleges vékony kerete, amely a kategóriájában megszokottnál kisebbé és könnyebbé teszi a készüléket, miközben a megfelelő méretű kijelzőről sem kell lemondania a felhasználónak.

A noteszgép hosszú akkumulátoros üzemidejének köszönhetően a felhasználók útközben is könnyedén elintézhetik ügyeiket. Emellett, a Samung PowerPlus intelligens feltöltési technológiájának köszönhetően az akkumulátor 1000 feltöltés után is megörzi kapacitásának 80%-át, míg az átlagos akkumulátorának teljesítménye már hozzávetőleg 300 feltöltés után erre a szintre csökken. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a technológia amellett, hogy gazdaságosabb, a környzetet is jobban kiméli, hiszen ritkábban kell cserélni az akkumulátort, mint egy átlagos készülék esetében. Ráadásul a Samsung Fast Start technológiájával másodpercek alatt életre kelthetó a számítógép – a hibrid alvó mód egyesíti magában a gyors rendszerindítást a hibernálás stabilitásával, így nem kell hosszan várni az indulásra.

A Series 3 350U2B noteszgép matt, 12,5 hüvelykes HD LED képernyőjével a legapróbb részletek és a legmerészebb színek is tökéletesen élvezhetők, még a szabadban is. A matt felület a szemet is kevésbé fárasztja, ráasásul az apró karcolásoknak is jobban ellenáll.

A széles körű felhasználhatóság érdekében a noteszgép négy az egyben kártyaolvasóval, Bluetooth V3.0 High Speed csatlakozóval, valamint egy sor USB-és HDMI kapuval lett felszerelve azért, hogy a zenék, képek, videok ls egyéb fájlok bármilyen modern készülékről gyorsan megoszthatók legyenek. A kiváló minőségű, ergonómiailag méretezett sziget típusú billentyűzet könnyebbé teszi a gépelést, tehát ugyanannyi idő alatt kevesebb hibával gépelhető le. Az ergonómikus dizájnnak köszönhetően a billentyűk egymástól optimális távolságra helyezkednek el, amely az egyéb megoldásoknál sokkal higiénikusabb, hiszen a kosz nem ragad be a billentyűk közé. A beépített Samsung Duracase váz speciális karcálló felületével a mindennapi ütődések és koccanások ellen nyúlt védelmet, így a noteszgép hosszútávon is megtartja a stílusos, újszerű kinézetét.

A Samsung Series 3 350U2B noteszgép hazánkban augusztus közepétől lesz elérhető. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára 168 900 Ft.

A Samsung Series 3 350U2B ultrahordozható noteszgép 12,5 hüvelykes HD LED (1366x768 képpontfelbontás) képernyőt, Windows 7 Home Premium (64-bit) operációs remdszert, Intel Core i3 2310M (2,1 GHz) mikroprocesszort, 2 GB SDRAM memóriát, 320 GB-os SATA II (5400 RPM) merevlemezes meghajtót, Intel HD grafikus processzort, HDMI csatlakozót, 2x USB 2.0 kaput, 4 az 1-ben kártyaolvasót (SD, SDHC, SDXC, MMC) és 6-cellás (46,9 Wh-ás) telepet tartalmaz.

A 298,9x197,8x20,6 mm-es noteszgép tömege 1,4 kg.