Nyereséggel zárta az idei első félévet is a Nordtelekom Nyrt.

forrás Prim Online, 2011. augusztus 17. 10:11

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. 117 millió forintos árbevétel mellett 11,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011-es év első felét. A Nordtelekom a gazdasági válság 2008-as kitörése óta folyamatosan nyereségesen gazdálkodik és további növekedést tervez.

A Nordtelekom Nyrt. az elmúlt egy évben jelentős szerkezeti átalakításokat hajtott végre a vállalat működésében, melynek hatására átmenetileg csökkent ugyan az árbevétel, viszont jelentős mértékben nőtt a társaság hatékonysága, eredménytermelő képessége. A Nordtelekom számára a pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, mára azonban az ügyféltartozások kezelése rutinszerűvé vált. A Nordtelekom 11,4 millió forintos nyereséggel zárta az első félévet, amit a tavalyival szemben egyszeri tétel nem befolyásolt.

A Nordtelekom a jövőben további növekedést tervez, melynek három fő pillére van. Egyrészt tovább kívánja javítani a működés hatékonyságát, másrészt az értékesítési hálózat megújításával és bővítésével kívánja ügyfelei számát növelni. A Nordtelekom mindig új piacok megszerzésére törekedett: elsőként vezette be a VOIP (internetes telefon) szolgáltatást és elsőként lépett piacra az ADSL technológiára alapozott IPTV szolgáltatással az alternatív szolgáltatók közül. Legújabban (mintegy fél éve) mobilinternet szolgáltatást is nyújt, amely most a legdinamikusabban növekvő üzletága. A növekedés harmadik pillérét akvizíciók jelenthetik. Ennek első lépése a Beltáv ügyfeleinek és hálózatának tervezett megvásárlása, melynek érdekében a részvénytársaság tulajdonosai korábban tőkeemelésről döntöttek. Ennek keretében a Nordtelekom alaptőkéje 25, de akár 125 százalékkal is emelkedhet. A befolyó összegből maximum 200 millió forintot fordíthatnak a Beltáv akvizícióra.